E-mail: [email protected]    |    Phone: 02 8073 3300   
0
No products in the cart.

Child Abuse and Neglect Prevention/Mandatory Reporting Training

This workshop covers essential knowledge for anyone who has anything to do with children and young people either indirectly or directly.

3 Hours
Free

Topics covered:

  • Roles and responsibilities in the prevention of child abuse and neglect
  • Legislative roles and responsibilities in relation to reporting child abuse and neglect (i.e. mandatory reporting)
  • Organisational/individual responsibility in responding to early indicators of harm and family support needs
  • Definitions of child abuse and neglect including recognising harm indicators and child/family risk and protective factors
  • How to respond to disclosures of child abuse and neglect
  • Prevention strategies and practices.

 Who should attend?

  • This workshop covers essential knowledge for anyone who has anything to do with children and young people either indirectly or directly.
  • Important for all employees and volunteers.

Note re registrations:

If registering other staff members, please inform them of the venue address, any parking directions, and catering details (where relevant).

Please let NAPCAN know if unable to attend so we can contact people on our waiting list if required. 

 **A maximum of 3 people per organisation can register per ONLINE workshop**

 **A maximum of 5 people per organisation can register per FACE TO FACE workshop**

 

3 Hours, 01:00 PM ACST - 04:00 PM ACST

The Smith Family (NT)
  • 1 Second Street
  • Katherine
  • Katherine
  • NORTHERN TERRITORY
  • 0850
  • Australia
  • Free
Register3 places remaining
Sold out

3 Hours, 06:00 PM AEST - 09:00 PM AEST

ONLINE QLD

  • Free
Event is fullJoin waiting list
Sold out

3 Hours, 09:30 AM AEST - 12:30 PM AEST

ONLINE QLD

  • Free
Event is fullJoin waiting list

3 Hours, 09:00 AM ACST - 12:00 PM ACST

WINNGATE centre, NAPCAN office (NT)
  • Junction of Hickman St and Winnellie Road
  • Winnellie
  • Darwin
  • NORTHERN TERRITORY
  • 0820
  • Australia
  • Free
Register5 places remaining
    Sold out

    3 Hours, 06:00 PM AEST - 09:00 PM AEST

    ONLINE QLD

    • Free
    Event is fullJoin waiting list
    Sold out

    3 Hours, 09:00 AM AEST - 12:00 PM AEST

    ONLINE WEBINAR QLD
    • Queensland
    • QLD
    • Australia
    • Free
    Event is fullJoin waiting list
    Sold out

    3 Hours, 09:00 AM AEST - 12:00 PM AEST

    ONLINE QLD

    • Free
    Event is fullJoin waiting list
    Sold out

    3 Hours, 09:30 AM AEST - 12:30 PM AEST

    ONLINE WEBINAR QLD
    • Queensland
    • QLD
    • Australia
    • Free
    Event is fullJoin waiting list
    Sold out

    3 Hours, 09:00 AM AEST - 12:00 PM AEST

    ONLINE WEBINAR QLD
    • Queensland
    • QLD
    • Australia
    • Free
    Event is fullJoin waiting list
    Sold out

    3 Hours, 06:00 PM AEST - 09:00 PM AEST

    ONLINE WEBINAR QLD
    • Queensland
    • QLD
    • Australia
    • Free
    Event is fullJoin waiting list
    Sold out

    3 Hours, 09:00 AM AEST - 12:00 PM AEST

    ONLINE WEBINAR QLD
    • Queensland
    • QLD
    • Australia
    • Free
    Event is fullJoin waiting list
    Sold out

    3 Hours, 06:00 PM AEST - 09:00 PM AEST

    ONLINE QLD

    • Free
    Event is fullJoin waiting list
    Sold out

    3 Hours, 09:30 AM AEST - 12:30 PM AEST

    ONLINE QLD

    • Free
    Event is fullJoin waiting list